Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från förbund


I helgen är det premiär för Women’s Sailing Champions League, då det första evenemanget för enbart kvinnor arrangeras på Kieler Woche, världens största regatta.
 
Den 30 juni arrangerar KSSS ”Lilla ÅFOR” i samband med starten av ÅF Offshore Race. Det blir en lättsam tävling där alla Optimist- och Hansaseglare är välkomna.
 
Mikael Stamming ansvarar sedan två år tillbaka för Svenska Seglarförbundets ekonomi. – En stor utmaning framöver är att öka intäkterna från sponsring, så vi skapar en hållbar ekonomisk utveckling, säger han.
 
Svenska Seglarförbundet och SISU Idrottsböcker har tillsammans tagit fram en regelkurs på nätet. Kursen vänder sig till alla från domare till de som bara vill bli vassare kappseglare.
 
Har ni i klubben tagit hänsyn till GDPR, eller funderar på att göra det? Som medlem i SSF har ni gratis tillgång till ett GDPR annpassat system.
 
Vår flerfaldiga olympier och guldmedaljör Fredrik Lööf gjorde i helgen comeback i OK-jollen efter 30 års frånvaro och knep ett NM-guld.
 
Helgen 2 – 3 juni genomfördes ytterligare en Division 1-tävling, denna gång i Karlsborg. Tidigare i vår har Uppsala och Skanör stått värdar för ligaserien där den vinnande klubben får en plats i Allsvenskan 2019.
 
Om 30 år kan det finnas mer plast än fisk i haven – om inget görs. Tre tunga, sjönära aktörer har därför gått ihop för att under tre år rikta strålkastarljuset mot nedskräpningen av haven och visa hur vi alla kan bli en del av problemets lösning.
 
Cape Crow YC från Göteborg tog en hedrande tolfteplats vid helgens Champion League-semifinal på Sardinien och därmed är de klara för finalen i Schweiz i slutet av augusti.
 
Nu har ett nytt nummer av tidningen Båtliv kommit ut. På vår webb kan du läsa den med våra egna sidor, Svensk Segelsport digitalt.
 
I helgen seglade KSSS hem andra omgången av Allsvenskan i segling som avgjordes på Ekerö utanför Stockholm. Men rutinerade matchracingmästaren, Björn Hansen, fick kämpa hårt för att hålla GKSS ungdomsbesättning bakom sig.
 
Svenska Mästerskapstiteln i ORCi togs av Sten Haeger med besättning från Göteborg i X-41an "Kwanza".
 
 
Två svenska klubbar, Malmö Segelsällskap och Cape Crow YC från Göteborg är på startlinjen när femte säsongen av Champions League (CL) i segling drar igång med den första semifinalen i Porto Cervo på Sardinien i helgen.
 
Det blir en passionerad seglare med stor erfarenhet av projektledning och varumärken som ska leda miljöprojektet Optimist för havet de närmaste tre åren.
 

 Sjöstrand

 

 

 

Svenska sjö

 

 besöksräknare
besöksräknare

startad 2009-09-03

Postadress:
SS Hjälmaren
Box 1344
70113 Örebro

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: sshjalmaren@hotmail.se