Hoppa till sidans innehåll

Båtråd 2017

05 DEC 2017 17:32
  • Skapad: 05 DEC 2017 17:32

Minnesanteckningar från Båtråd 26/11 -17

Plats:                Herrfallets Camping, Arboga

Deltagare:     Samtliga medlemsklubbar är inbjudna

 

Inger Högberg Westerling hälsade alla välkomna och inledde med att presentera Janne Johansson som redovisade det senaste vad gäller vattenståndet och dess juridiska, politiska och praktiska frågor.

Därefter fick vi en kort resumé av Inger gällande senaste status från SBU

Sedan sammanställde Inger kort vad som avhandlades på den regionala kryssningen som HBF gjorde tillsammans med MBF. Det var bl.a. det juridiska ansvaret för styrelsens medlemmar.

Bosse Westerling informerade vad valberedningen jobbade med och vilka poster som skulle tillsättas till kommande årsmöte, vakanta platser just nu är Kassör, ledamot och suppleanter.

Gunnar Andersson berättade att Varfsföreningen i Skebäck har fått en ny fast båtkran som klarar fem ton.  

Efter detta så presenterade Lacke vilka planer som Lungers Hamn har inför framtiden, det är bl. a. utbyggnad av gamla ångbåtsbryggan. Nytt sanitetshus samt en ny sjösättningsramp-

Sedan följde en diskussion vad som händer med båtlivet om 10-15-20 år framåt. Mötet var ganska enigt om att hamnarna blir mer en båtparkering, och klubbarnas i dag ideella arbete kommer att bli svårt att ersätta.

Utprickningen bör vara klar till den 1/5 och inte till midsommar som det varit den senaste tiden.

Nya medlemmar önskar fler båtklubbsgemensamma aktiviteter, bl.a. eskadrar mm. som sammanhåller och stärker banden mellan medlemmarna.

På frågan vad HBF ska jobba med 2018 så står naturligtvis frågan om vattenståndet överst på listan, det kräver en exceptionell bevakning. Här finns det enligt medlemmarna inte utrymme för en ytterligare sänkning . Vidare så finns det önskemål om en VHF-basstation för Hjälmaren, styrelsen vet om det och har jobbat med det, men samtidigt så har det mesta krutet lagts på vattenståndsfrågan just 2017.

 

Vid pennan Thomas Källman

 

Skribent: Gunnbrith Boman
Epost: This is a mailto link


 

 

 

 

 

 

 besöksräknare
besöksräknare

startad 2009-09-03

Postadress:
SS Hjälmaren
Box 1344
70113 Örebro

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link