Svensk Segling - SS Hjälmaren - IdrottOnline Klubb
Hoppa till sidans innehåll

Svensk Segling


Ansök om LOK-stöd

(2018-08-21 16:52)
Missa inte att skicka in ansökan om lokalt aktivitetsstöd för första halvårets aktiviteter. Ansökan ska vara inskickad senast 25 augusti.
 
Några veckor efter att VM för OS-klasser avslutades i Århus summerar förbundskapten Magnus Grävare mästerskapet för de svenska landslagsseglarna.
 
Med stöd av årets Utmaningen ville Kämping Vattensportklubb sänka ingångströskeln för vattensporter och i år testa ett nytt koncept för deltagare i åldern 7-9år. Ett koncept som visade sig mycket lyckat.
 
Att det finns glädje och driv i klubben vid Edsviken norr om Stockholm är det ingen tvekan om. - Man skulle nästan kalla oss för en ungdomsgård med fokus på segling och ledarutveckling, säger Fredrik Tengstrand som är projektledare för ESS jolle 2.0.
 

U21-EM igång i Båstad

(2018-08-20 09:24)
Det blev Polens dag när U21-EM i Laser inleddes i Båstad på söndagen. Gråmulet väder, lite regn i luften och vindar runt sju m/s verkade passa de polska seglarna som toppar både dam- och herrklassen efter första dagen.
 
Nu har du chans att tycka till om vem eller vilka som har gjort något extra inom vår verksamhet under året. En VM-medalj, en särskild ledarinsats eller en proffsig arrangör? Vi behöver dina förslag senast 15 september.
 
Stenungsundsseglarna Magnus Lindvall, Celia Lindvall och Ulrik Simonsson seglade starkast när SM i 606 avgjordes i utmanande förhållanden på Hakefjorden utanför Stenungsund.
 
Det blir dubbelt upp av den härliga familjefesten JSM i år när KSSS arrangerar JSM för enmansbåtar 31-2 september och för tvåmansbåtar 5-7 oktober. Det är nu hög tid att anmäla sig.
 
Med inspiration från Gertrud Åströms föreläsning på SeglarTräffen 2016 ville Stockholms Segelsällskap satsa på att stärka det kvinnliga ledarskapet och skapa mer öppenhet i sin förening. De tog chansen genom Utmaningen och lärde sig mycket på vägen!
 
Niklas Edler tog sitt tionde SM-guld i Laser Master Standard och Gustaf Svensson sitt första i Laser Master Radial när Internationella SM avgjordes i Malmö.
 

NM i J/70 avgjort

(2018-08-13 08:34)
Nordiska mästare i J/70 blev Oscar Lundqvist med besättning från KSSS. De seglade fantastiskt fint och var klart bäst sett över hela regattan. Tävlingarna avgjordes i tidvis tuffa förhållanden på havet utanför Sandhamn.
 
Franska Pauline Curtois vann årets Lysekils Women´s Match före danskan Henriette Koch. Det blev en spännande svenskmatch om bronset mellan Anna Östling och unga Johanna Bergqvist som slutade med vinst för Team Anna med 2-1.
 

VM över för Sverige

(2018-08-10 21:06)
De svenska seglarna har tävlat klart i VM i Århus. På fredagen hade ett par besättningar chansen att nå medaljrace i sina klasser – men lyckades inte. Närmast var Fritiof Hedström/Otto Hamel i 49er, men en kapsejsning i sista racet stoppade dem.
 
Stellan Berlin från Stockholm vann på fredagen sitt elfte VM-guld i 2.4mR som avgjordes i Gävle. Han bröt visserligen sista racet med en vattenfylld sittbrunn, men vann ändå stort.
 
Under torsdagen avslutades grundomgången och kvartsfinalerna drog igång i Lysekil Women´s Match. Åtta lag direktkvalificerades, däribland svenska Anna Östling och Johanna Bergqvist som nu också är på väg mot semifinal.
 

 Sjöstrand

 

 

 

Svenska sjö

 

 besöksräknare
besöksräknare

startad 2009-09-03

Postadress:
SS Hjälmaren
Box 1344
70113 Örebro

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: sshjalmaren@hotmail.se